Archief

Klapperen met mijn oren

“’t Is vreselijk.” Hij zei het echt, letterlijk. ’t Was vreselijk dat ze hadden beloofd dat de inkomensverschillen in Nederland een klein beetje genivelleerd zouden worden. En maandag wordt hij opnieuw de baas van ons land!
Ik vind het al onbegrijpeloos dat mensen zo denken, maar dat je het ook nog ongegeneerd hardop durft te zeggen, daar kan ik met mijn pet niet bij, dan zit ik met mijn oren te klapperen.
Bezuinigen, bezuinigen, bezuinigen was het verkiezingsprogramma van de VVD. “We willen sterker uit de crisis komen.” (Doe mij ondertussen even een teiltje!) En ze werden de grootste partij. En nu liggen er de plannen: veel gaat nu bij burgers in rekening gebracht worden naar draagkracht. En opeens begint de hele achterban te piepen en te janken. Wie hadden ze dán gedacht dat die bezuinigingen zou moeten betalen?
Ik vind het óók verschrikkelijk voor mensen die per jaar misschien wel 5000 euro meer zorgpremie moeten betalen. En ik moet er nog veel harder van janken als ik probeer uit te rekenen hoeveel ze dan netto overhouden. Het kan best zijn dat dat, nadat alle belastingen en premies betaald zijn, niet eens meer het dubbele is van wat mensen met een modaal inkomen bruto verdienen (dus als die nog moeten beginnen met het betalen van belastingen en premies). Waanzinnig onrechtvaardig!
En o ja, ik hoor hem ook steeds zeggen dat hij begrip heeft voor ‘al die hardwerkende Nederlanders’. Daar bedoelt hij toch vooral de goedverdienende Nederlanders mee. Gooien en smijten wil ik, een baksteen door mijn televisie! Die arrogantie irriteert me mateloos! Alsof mensen die minder verdienen allemaal minder hard werken. Zou hij niet begrijpen dat je het woord ‘verdienen’ in dit verband niet letterlijk moet nemen?
Ik moet even een slokje water…

Reageren niet meer mogelijk.