Archief

Heel blij

Kwam toevallig een paar stukjes tekst tegen uit de kinderpersconferentie die Rutte – pardon, onze minister-president – deze week gaf. Eigenlijk weinig nieuws, maar voor wie zijn nieuwsgierigheid niet kan bedwingen hierbij toch wat boekdelen:
“Nee, ik verdien eerlijk gezegd een heel goed salaris, dus daar ben ik heel blij mee iedere maand, dat ik voor wat ik heel mooi vind om te doen ook nog geld krijg. En dat is ook nog een heel goed salaris. Dus ik hoef zelf niet te bezuinigen. […] Dus het eerlijke antwoord is: ikzelf niet, want mijn salaris is heel hoog en daar kan ik heel goed van leven. Maar ik realiseer me dat dat niet geldt voor heel veel andere mensen.”
Je moet maar durven.

Mijn bejaarde buurvrouw gaat nu trouwens toch niet naar het verzorgingshuis. Alles was al geregeld, maar het plannetje is opeens geschrapt. Nu heeft ze besloten een paar nieuwe plantjes voor haar tuintje te kopen. Eerst wilde ze er drie kopen, maar daar kreeg ze buikpijn van, dus nu heeft ze er maar twee gekocht.

Reageren niet meer mogelijk.